Manichiura si pedichiura

Aspectul unghiilor este esenţial pentru a crea o impresie plăcută, aşa că este important să acorzi timp îngrijirii lor. Dacă obişnuieşti să aplici oja pe ele dar eşti nemulţumită de rezistenţa acesteia, cea mai bună soluţie este să apelezi la cea semipermanentă sau la manichiura cu gel, care promite cel puţin 2 săptămâni de aspect ireproşabil.

Manichiura si pedichiura image

Manichiura si pedichiura

Manichiură şi pedichiură semipermanentă

Manichiura cu ojă semipermanentă este o alternativă mai rapidă a unghiilor cu gel și mai rezistentă a manichiurii clasice, cu ojă simplă. Poate rezista chiar și patru săptămâni și, uneori, funcționează ca un strat de protecție pentru unghie, protejând-o de exfoliere sau casare. Culorile acesteia sunt la fel de variate ca ale unei oje normale, având posibilitatea de a-ţi aplica şi modele pe unghii.

Procedeul aplicării ojei semipermanente presupune pregătirea unghiei pentru aplicarea ojei prin pilire, “sigilarea” cu o acoperire specială şi aplicarea ojei propriu-zise. În toate etapele de manichiură sau pedichiură cu ojă semipermanentă se foloseşte lampa UV/LED.

Cum se aplică şi cum se întreţine

Pregătirea începe cu o manichiură clasică: îndepărtarea cuticulelor, curăţarea unghiei şi degresarea ei într-o soluţie specială.

Apoi se pregăteşte unghia prin pilire atentă şi se aplică o bază incoloră, cu rol protector şi de întărire a unghiilor, care contribuie şi la aderenţa ojei semipermanente.

Urmează aplicarea ojei semipermanente, de obicei în 2 straturi.Pentru finalizarea procedeului, se adaugă o soluţie “top sealer”, pentru protejarea culorii şi strălucirii ojei, dar mai ales pentru durabilitate.

Între fiecare dintre aceste etape, unghiile sunt expuse lămpii cu lumină UV pentru aproximativ 2 minute per etapă. Manichiura sau pedichiura semipermanentă se realizează, în general, în 45 de minute.

În ceea ce priveşte întreţinerea, aceasta se referă la faptul că unghia creşte şi crează un gol în partea superioară, ce trebuie acoperit periodic cu ojă semipermanentă, urmând acelaşi proces.

Cum se îndepărtează

Trebuie să ştiţi ca acetona poate ajuta la îndepărtarea ojei semipermanente, însă nu prin utilizarea ei clasică, prin tamponarea unghiei cu un disc demachiant.

Manichiură şi pedichiură cu gel

Îți dorești o manichiură impecabilă și de durată, dar ai unghii fragile, predispuse la rupere sau plesnire? O idee bună ar fi să încerci unghiile cu gel.

Pe Unghiile cu gel poți aplica modele, piercing-uri, chiar și decorațiuni tridimensionale. De asemenea, le poți purta lungi sau scurte, pătrate, rotunde sau în formă de perla.

Există însă avantaje în alegerea unghiilor cu gel cum ar fi aspectul acestora arată identic cu unghiile naturale. Sunt subțiri și flexibile și au un aspect lucios. În plus, amestecul folosit pentru a realiza gelul este inodor, ceea ce înseamnă că și femeile însărcinate pot purta unghii cu gel.

Dacă te decizi să apelați la acest procedeu de înfrumusețare, nu uita să aplici ulei de cuticule pe unghii în fiecare seară și să mergi la salon regulat (la 2-3 săptămâni), pentru întreținerea unghiilor.

Având în vedere că mâinile sunt cartea de vizita a oricărei doamne și domnișoare, ne vedem nevoite să apelăm la unghiile cu gel, pentru a avea mereu o manichiura impecabilă cu foarte putine bătăi de cap și doar cu o vizită pe luna la un salon, pentru a obține o manichiură și o pedichiură fără imperfecțiuni, exact așa cum îți dorești. La Imperial Studio vei avea parte de o curățare împecabilă a cuticulelor, dar și a bătăturilor.

Alege și tu să ai o manichiură perfectă!

Manichiura si pedichiura